Csarnoképület felújítási munkái a GE-ZSO Kft-nél

 

A projekt főbb adatai:

Kedvezményezett neve: GE-ZSO Szolgáltató és Kereskedelmi Kft
Projekt címe: Csarnoképület felújítási munkái a GE-ZSO Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 25 168 240 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 55 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020 október 10
A Támogatási Szerződés száma: PM_KKVTELEP_2018/7

 

A fejlesztés célja és a támogatott tevékenység főbb elemei:

A Pályázati Kiírás elsődleges célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.
A támogatott beruházásnak olyan kapacitásbővítést kell eredményeznie, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforráshatékonyságot.
A projekt keretében a Ge-Zso Kft a 2360 Gyál, Bartók Béla utca 146 sz. alatti, saját tulajdonú ingatlanán, a már meglévő csarnoképületfelújítását, energetikai javítását, továbbá a közlekedő felületek pormentesítését szilárd burkolat megépítésével valósítja meg.
A fejlesztés eredményei és társadalmi-gazdasági hatásai:
A beruházással szemben megfogalmazott legnagyobb elvárás az eddigi magasszínvonalú munkavégzés jövőbeni fenntartása és biztosítása, a vállalkozás környező térségben betöltött eddigi gazdasági szerepének erősítése és tovább növelése.

 

A GE-ZSO KFT sikeres pályázatot nyújtott be a „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című, PM_KKVTELEP_2018 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Pénzügyminisztérium. A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.A 25 168 240 Forint vissza nem térítendő támogatás segítségével, a Ge-Zso Kft. meglévő csarnok felújítása,energetikai javítás,a közlekedő felületek pomentesítése,szilárd burkolat megépítése, valamint alkalmazotti létszámának bővítését valósítja meg.

 

a projekt megvalósítás előtti állapot

A projekt kezdete

A munkálatokat a nyílászárók cseréjével kezdtük. Az épületre osztott a felső részen nyitható ablakok, 3 db szigetelt szekcionált ipari kapu került beépítésre, valamint a bejárati ajtók cseréje is megtörtént.

A felújítás második szakasza

A térbetonozás folyamán elsőkörben a régi szilárd és vegyes halmazállapotú udvar 45cm mélyen gépi erő segítségével kiszedésre került , ezzel párhuzamosan kialakításra került 19 db szikkasztó gödör. Az utolsó munkafázis folyamán osztályozott darált beton törmelék feltöltés után  20 cm vastagságban nagy szilárdságú C25 polipropilén erősítésű betonnal térbetonozásra került sor.

A felújítás harmadik szakasza

A tér betonozást követően a régi tetőburkolat (hullámpala) bontása -megsemmisítése következett, majd 160 mm-es szigetelt pur panel került felszerelésre. A meglévő épület falára fémszerkezet gyártás után  új 100 mm-es szigetelt pur szendvicspanel lett felrögzítve. Ezzel az épületet esztétikai és energetikai jellemzői is korszerűsítésre kerültek.

A felújítás utolsó szakasza-Átadás

A Ge-Zso Kft. 18 éve emelő berendezések hidraulika javítási munkákkal foglalkozik. Tevékenységünk  folyamatos bővítésével( tehergépjármű felépítmény gyártása, tehergépjármű szerviz ) alkalmazotti létszámunk emelkedése illetve a megnövekedett ügyfélkör kiszolgálása céljából vállalkozásunk a munkakörülmények javításával szeretné  biztosítani a  szakmunkákhoz szükséges   emeltszintű munkavégzés elvégzésére alkalmas felújított épületet, munkaterületet. A felújított épület a vállalat dolgozói részére szükséges  szociális helyiségek, öltöző, pihenő, és  étkező  teljes felújítása valósult meg. Meglévő csarnokunk komplett nyílászáró cseréje, energetikai korszerűsítése teljesült. Telephelyünk pormentesítése, szilárd burkolat megépítése, kivitelezése is sikeresen lezárult 2021.01.26.-án. A projekt 2021.01.26.-án megvalósult. A megvalósított Project közvetett segítségével sikerült elérnünk az alkalmazotti létszám megtartását, illetve ár bevételünk 50% -os növekedését.